tel: +385 91 4593 222

ZG JAZZ 2020., day 1

Koncertom u, prema epidemiološki aktualnim mjerama, punoj dvorani MSU, u Zagrebu, 28. studenoga 2020. godine u 20 sati, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble promovirao je svoj novi nosač zvuka Villa Idola. Zbog Corona virusa, sa njima nije mogao nastupiti Jazz orkestar Hrvatske radio televizije, no uvjerena sam da su i jedni i drugi u vrijeme koncerta mislili na one druge – atmosfera je odavala veliko prijateljstvo i profesionalnost u nastajanju glazbe ovoga albuma.

“Bilo mi je jako drago kad sam dobila poziv na suradnju sa Jazz orkestrom HRT-a od strane ondašnjeg dirigenta Andreasa Marinella, tim više što je orkestar sastavljen od sjajnih glazbenika, mnogih i mlađe generacije, od kojih su neki i jako dobri aranžeri. Najveći izazov ove suradnje bio je spajanje slobodnih i fiksnih formi s obzirom na to da je orkestru imanentno sviranje uglavnom raspisanih linija, dok Transhistria ensembe svira najvećim dijelom potpuno otvroreno. To je bila i glavna tema razgovora kada smo birali repertoar koji se sastoji od mojih skladbi s različitih CD-a, za koje smo zajednički zaključili da su najprimjerenije suradnji. Stoga smo na ovom CD-u nastojali  spojiti dva zvuka, dva načina sviranja dvaju glazbenih sastava kako na glazbenoj, aranžmanskoj tako i na produkcijskoj razini, na način da oba ansambla budu ravnomjerno zastupljena i da se uzajamno nadopunjuju u izričaju. Vjerujem da smo zahvaljujući sjajnim aranžmanima Luke Žužića, Andreasa Marinella, Joea Kaplowitza i Zorana Majstorovića, kao i odličnom izvedbom oba ansambla to i uspjeli.” cit. Tamara Obrovac

Album u izdanju Aquarius Records i Hrvatske radio televizije, ljubiteljima Jazz-a bit će prekrasan poklon za početak 2021. godine.

ZG Jazz i ove godine od srca zahvaljuje Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu.

Autoru fotografija, gospodinu Davoru Hrvoju, iskreno hvala na ustupljenim fotografijama.

Detalje o izvođačima i njihovu radu, potražite na www.tamaraobrovac.com

ZG JAZZ 2020., day 2

Nedjeljni jazz je počeo edukativnim koncertom u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, u Zagrebu, 29. studenoga 2020. godine u 14 sati.

Black Coffee, je svoje 25-godišnje iskustvo Zajedničkog muziciranja prenio nekolicini mladih glazbenika. S nama su bili jedan trubač, pijanistica i udaraljkašica i skladatelj – bend na pozornici i novi bend u publici! 🙂

Veselim se i njima jednom, u budućnosti, pripomoći u organizaciji njihovog koncerta; tko zna kako će se zvati…, no nadam se da će svakako nastaviti surađivati sa Jeunesses Musicales Croatia – najboljim NGO za mlade koji vole glazbu i žele se njome baviti.

Nakon kratke pauze, 20 sati je došlo ko u hipu. Tad je počelo vrijeme uživanja 🙂 Promocija nosača zvuka Black Coffee&Martine Thomas: Once Upon A Time, trajala je prekrasnih sati i pol.

„Ako bude netko za sto godina pitao: „Kako je zvučala glazba prva dva
desetljeća 20og stoljeća?“ Jednoznačnog odgovora ne bi moglo biti, a jedan od
njih zasigurno bi bio: „…chiki – chiki, tiki-tiki…“ ili nešto, po zvuku, slično tome.

Ovaj je album posvećen vremenu kad je glazba bila glazba, a riječi su
bile riječi; kad su postojala prekrasne melodije i  poezija; slavi prošlost glazbe – period kad je glazba dolazila iz srca i duše, a ne iz mašine…“ 
cit. Renato Švorinić

Album u izdanju talijanske izdavačke kuće Caligola Records, 13. je po redu album Black Coffee i njihovih prijatelja. Na njemu se osim Martine Thomas, kao gosti pojavljuju talijanski glazbenici Daniele di Bonaventura, bandoneon i Massimo Dona, truba.

Mi smo uživali. Nabavite album – uživajte i Vi!

ZG Jazz i ove godine od srca zahvaljuje Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu.

KONTAKT

Zagreb - HR

+385 91 4593 222