tel: +385 91 4593 222

ZAGREB SALON QUARTET

Zagreb salon quartet was made in the circle of friends because of the simple   kvartet nastao je iz želje za zajedničkim muziciranjem u krugu prijatelja po starim običajima zagrebačkih salona s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Jezgru kvarteta čine Lovro Kovačević, violončelist i Martina Drakulić, violinistica; brat i sestra, odrasli uz glazbu u obiteljskom domu na Pantovčaku. S njima muziciraju violinistica Lara Silvestri Valdevit i violist Petar Haluza
Temelj ovog komornog sastava svakako je prijateljstvo te zajednička želja da ujedine klasičnu glazbu, evergreene, popularnu i tradicionalnu glazbu te ih prezentiraju široj publici i podjednako približe starijoj i mlađoj populaciji. 
Specijalnost ansambla nisu veliki nastupi u koncertnim dvoranama, premda ne izostaju i takvi, već intimniji koncerti uz prigodne rođendanske ili svadbene želje, u obiteljskom ozračju
Aktivno sudjeluju i u edukativnim programima za djecu zagrebačkih škola, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, uz interaktivne glazbene priče. Redovito sudjeluju i na adventskim manifestacijama Grada Zagreba. 
Velika želja im je probuditi u mladima interes za “dobrom” glazbom, približiti zvuk klasičnog gudačkog kvarteta svim slojevima društva, oživiti stare običaje salonskog muziciranja i, najvažnije od svega, ćiniti ljude sretnima i izmamiti osmjeh na licu te pokoju suzu u oku slušatelja.
Kako mogu zvučati, možete čuti i vidjeti ispod ovog teksta.

CONTACT

Zagreb - HR

+385 91 4593 222