tel: +385 91 4593 222

STAŠIĆ & KRAJNA

Antun Stašić – violina

Marjan Krajna – harmonika

Ovaj neuobičajeni komorni duo – violina i harmonika, predstavlja se publici programom poznatih djela klasične i popularne glazbe kao i djelima hrvatskih skladatelja koje su već izvodili na brojnim festivalima i koncertima diljem Hrvatske i Europe.

Osnovna ideja ovog ansambla je promoviranje djela hrvatskih autora, hrvatske kulturne baštine i djela svjetske klasične i popularne glazbe na njima svojstven način.

Koncerti sličnih sastava vrlo su rijetki, a svojom kvalitetom i programom daju izniman doprinos promociji komornog muziciranja, pogotovo u manjim sredinama koje nemaju kontinuiranu klazbeno-scensku djelatnost.

“Krajna i Stašić, uz solističku izvrsnost, pokazali su zavidnu glazbenu intuiciju koja se ponajbolje isčitava u zajedničkom oblikovanju glazbene fraze, ostvarivanjem njezine prirodne fluktuacije, kao i u vertikalnoj ujednačenosti glazbenog tkiva te ritamskoj i agogičkoj sinhronizaciji, pri čemu dosižu najvišu razinu kompleksnog komornog muziciranja koje publiku ostavlja bez daha.” Martina Mičija Palić

Detalji programa i životopisi, na zahtjev.

KONTAKT

Zagreb - HR

+385 91 4593 222