tel: +385 91 4593 222

JOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Joga je neograničena, vječna i beskrajna. Joga je svijest koja nikad ne spava, život koji nikada ne umire. Ona je svjetlost bez početka i bez kraja koja vječno gori u nama i izvan nas.“ 


Iako drevna disciplina, joga je uvijek prilagođena vremenu, mjestu i svakoj osobi koja je vježba. To se zove Kal i Deš – mjesto i vrijeme.
Joga u svakodnevnom životu je sustav koji potječe od rišija sa Himalaya, s neprekinutom linijom učitelja sve do danas, a vježba se širom svijeta pa i u Hrvatskoj – već više od 35 godina. Tvorac ovog sustava je Paramhans Svami Mahešvarananda. To je holistički sustav koji se bavi tijelom, umom, sviješću i dušom – svime onime što čovjek jest. Temeljni mu je cilj postizanje i očuvanje fizičkog, mentalnog, duhovnog i društvenog zdravlja spajanjem pradavnih duhovnih tehnika i mudrosti Indije sa znanjem suvremenog doba.

Glazbenici i svi umjetnici ljudi su koji u određenom trenutku, na određenom mjestu, u maloj jedinici vremena, žele drugim ljudima prenijeti svu svoju emociju, znanje i prikazati svu svoju vještinu koju su gradili i osmišljavali cijeli svoj život, svaku svoju sekundu, baš do tog trenutka! Za to moraju biti spremni i sposobni svu svoju energiju oblikovati što jednostavnije, nedvosmislenije, izravnije, točnije, suštinskije. Na to odgovor daje Joga. Nije to samo bolja kontrola disanja i znanja o tijelu te njegovo osjećanje, nego je povezivanje, apsolutna ravnoteža izraza i unutarnjeg života umjetnika. To možete postići s Jogom u svakodnevnom životu.

U Jogi u svakodnevnom životu prakticiraju se asane – fizičke vježbe za poboljšanje zdravlja i vitalnosti, pranajama – vježbe kontrole daha i životne energije, joga nidra i meditacija – mentalne vježbe za relaksaciju, unutarnji mir i harmoniju, otklanjanje stresa i poboljšanje koncentracije te se uče osnovne filozofije joge kao samopomoć u svakodnevnom životu.

Dodatke ovoj priči možete potražiti na: www.yoga-in-daily-life/o-nama/jusz-u-hrvatskoj

 
 

KONTAKT

Zagreb - HR

+385 91 4593 222