tel: +385 91 4593 222

BRUNO MIČETIĆ


Bruno Mičetić od rane je mladosti pokazivao afinitet za glazbu, što je rezultiralo upisom osnovne glazbene škole, a s prvim izvedbama kreće davne 2001. godine, kada nastupa na festivalu Mlade nade Jazza u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon toga se nižu glazbene ljetne radionice Berklee Summer School at Umbria Jazz Clinics, Jazz is back u Grožnjanu te Jazz kamp Kranj.
Godine 2004. upisuje Klagenfurt Landeskonservatorium – Jazz department i tijekom studija organizira jazz quartet Seaside, koji nastupa na festivalima – Jazz tulum 2004. godine, Liburnia Jazz festival 2006., 2007. i 2008. godine, Hrvatski Jazz sabor – B.P. klub 2008. godine i Ljeto na gradini 2008. godine. 
Po završetku fakulteta u Austriji počinje s pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te pokreće svoju glazbenu školu Rijeka guitar center.
Istovremeno započinje suradnju s renomiranim jazz muzičarima kao što su Primož Grašič, Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, a kojima nastupa na brojnim festivalima. Sa svojim triom koji, uz Brunu Mičetića, čine Ratko Divjak i Joe Kaplowitz, 2013. godine izdaje prvi studijski jazz album Phantoms Whisper, na kojem su se našli svjetski standardi jazz glazbe. Uz jazz karijeru izdaje i tri singla, a potom i studijski album Keops sa svojim rock bendom Keops, za Croatia Records.
Sljedeće godine ostvaruje suradnju s beogradskim Milan Petrović jazz quartetom, a u to vrijeme od uspješnih projekata izdvaja se još i projekt Mičetić – Ružić, u kojem gostuju bubnjar Dušan Kranjc i kontrabasist Henry Radanović, s kojima je objavio i album Fat Manager, za izdavačku kuću Dallas records. Za istu izdavačku kuću Brunin matični band Keops također izdaje svoj drugi album Lice sudbine, na kojem je Bruno autor svih pjesama, a iste godine izdaje još jedan album sa svojim Bruno Mičetić triom pod nazivom Beauty of your Soul. 
2019. godine objavljuje i album Capturing the moment te s istim održava koncerte u HNK Ivana Pl. Zajca u Rijeci, ali i na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i šire.
Utemeljitelj je i osnivač projekta Rab Jazz Festivala, koji se održava od 2016. godine.
2017. godine Bruno Mičetić Sekstet objavljuje CD i DVD live izdanje albuma Beauty of your soul za izdavačku kuću Dallas Records, izvedenog u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Prošle godine Bruno objavljuje još jedan studijski album Out of the shadow u izdanju Dallas Recordsa, a tijekom godina ostvario je suradnje s popularnim autorima i izvođačima Zrinkom Tutićem, Rajkom Dujmićem, Terezom Kesovijom, Renatom Sabljak, Ervinom Baučićem i brojnim drugima.
Godine 2021. Bruno je pokrenuo i jedinstveni ciklus koncerata Melodije nacionalnih parkovakoji je započeo koncertom u Nacionalnom Parku Risnjak, a nastavio se koncertom u
Nacionalnom parku Paklenica, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Iste godine gost je i na albumu My life glazbenika Dade Marinkovića, a trenutno radi na tri nova projekta.
Ove godine sa svojim bandom Keops izdaje i treći studijski album Road to perdition nešto
žešćeg zvuka za njemačku diskografsku kuću No Cut, a postaje i članom Hrvatskog društva
skladatelja. Od 2019. godine član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 

DISKOGRAFIJA
● Keops – Keops (2012.), Lice sudbine (2016.) i Road to perdition (2022.)
● BM Trio – Phantoms Whisper (2012.)
● Milan Petrović Quartet – Dates (2014.)
● Fat Manager – The Hood Fellas (2015.)
● BM Sekstet – Beauty Of Your Soul (2016.)
● BM Sekstet – Beauty Of Your Soul – Live at Lisinski (2017.)
● BM Quintet – Capturing the moment (2019.)
● BM Quintet – Out of the shadow (2020.)

 

CONTACT

Zagreb - HR

+385 91 4593 222